Pàgines

dilluns, 3 de juliol del 2017

SESSIÓ 31 – PARLEM DE LES EMERGÈNCIES


Avui la Laura ens ha explicat que, tant la Tuna com la Charlotte, quan hi ha una emergència al seu voltant, avisen a les persones bordant per cridar la seva atenció.  Això pot ser-nos molt útil quan hi ha un incendi, un robatori, o quan una persona no es troba bé i necessita assistència.
Però, davant d’una situació d’emergència, que faríem nosaltres?
Hem aprofitat la sessió d’avui per conèixer el protocol a seguir. Si fora un factor extern, com un robatori o foc, el primer que hauríem de fer seria avisar a l’educador que estigui. Però què passa si l’educador es queda inconscient?
El primer pas, i el més important, és mantindre la calma. Si ens posem tots nerviosos, ens atabalarem i no podrem seguir el protocol en condicions. Treballar en equip és essencial perquè surti bé.
Un cop tots tranquils, hem de repartir les tasques. Com que alguns sabem utilitzar el telèfon, haurem de marcar al 112. La persona que estigui més tranquil·la serà qui ha de parlar amb els metges, informar-los de la situació i facilitar l’adreça i el telèfon de Les Casetes.
Quan arribi l’ambulància, haurem d’estar atents per obrir la porta. Llavors, hem de trucar al coordinador per explicar-li tot el que ha passat. Si pensem que no ho tenim massa clar, podem demanar ajuda als treballadors sanitaris perquè li expliquin ells.
Per recordar tots aquests passos, entre tots hem confeccionat un mural amb tota la informació necessària, i l’hem penjat al costat del telèfon.
Esperem no haver de fer servir mai el protocol, però si algun dia passa alguna cosa, estem ben preparats!!