Pàgines

dimecres, 19 d’abril del 2017

SESSIÓ 21 – AJUDEM A LA TUNA A PERDRE LA POR AL VETERINARI!!!


Avui, la Laura ens ha explicat que aquesta setmana la Tuna té la seva primera sessió de vacunes al veterinari, però hi ha un petit problema… Cada cop que hi va, passa molta por, ja que no li agrada gaire.
Per això, la Laura ens ha demanat ajuda!! Necessitem trobar entre tots diferents tècniques perquè pugui tranquil·litzar a la Tuna quan estigui al veterinari, i que s’acostumi el màxim possible a aquestes visites. Per agafar idees, pensem en les nostres primeres vacunes, i en què vam fer per superar-ho. Coincidim en què unes paraules tranquil·litzadores, ànims i molta estima ens van ajudar a perdre-li la por al metge!
Perquè sigui tot més senzill, muntem una consulta veterinària en un moment, i per parelles, comencem a treballar amb la Tuna. Un de nosaltres fa de veterinari, i un altre de l’acompanyant de la gossa. Inventem una situació (anem per una vacuna, per una ferida a la pota, per un malestar...) i el veterinari intervé de la manera que millor creu (simula una injecció, efectua un embenat...). Mentre el doctor fa la seva feina, i va mostrant-li a la Tuna els materials per què s’acostumi a ells (guants, venes, alcohol...) l’acompanyant va tranquil·litzant a la Tuna amb paraules tendres, carícies i un bon to de veu. Així, poc a poc, la gossa es relaxa, i quan toca l’última visita, està com si res!! Com que ho ha fet tan bé, li donem uns quants premis ben merescuts!!
Estem molt contents d’haver ajudat a la Tuna a normalitzar aquesta situació, i a perdre-li la por. Segur que la visita al veterinari va genial!!!