Pàgines

dimarts, 7 de març del 2017

Sessió 18 – Ensenyem a la Tuna a seure!


La setmana passada, vam començar a treballar amb el clicker. És una eina nova per nosaltres i per la gossa, així que avui hem aprofitat per continuar repassant. Ja vam explicar que la intenció és que la Tuna relacioni el soroll del clicker amb una cosa bona, i això ho aconseguim donant-li un premi cada cop que soni.
Durant la primera part d’aquesta sessió, ens hem posat per parelles, i hem preparat trossets de frankfurts, que és el menjar que més li agrada a la Tuna. Hem treballat de manera molt coordinada i ràpida: quan un dels membres de la parella feia sonar el clicker, l’altre havia de donar-li un tros de frankfurt a la Tuna immediatament. Ho hem repetit molts cops, per què així la Tuna identifiqui que el so del clicker és com un premi. Com que ho ha fet molt bé, l’hem felicitat amb moltes carícies!
Quan hem reforçat aquesta part, hem passat a ensenyar-li la primera habilitat: seure. Com ho hem fet? Hem continuat treballant en parelles. La Laura ens ha ensenyat quin gest havíem de fer amb la mà perquè la Tuna segui, ja que cada habilitat la identifica amb un gest diferent. Així, un dels membres de la parella ha dit: Tuna, seu! I quan ho ha fet, hem donat al clicker i immediatament el company li ha donat un premi. Sembla que ho hem fet molt bé, perquè amb tots la Tuna ha assegut a la primera!
Estem molt contents del que hem aconseguit avui treballant en equip, la setmana que ve treballarem noves habilitats, quines ganes!!!