Pàgines

dimarts, 19 de juny del 2018

Sessió 8-9 Socialització i passeig



Aquest mes de juny hem estat treballant dos conceptes diferents, els quals, podem treballar alhora.
D’una banda, hem estat aprenent el procés de socialització que utilitzen els gossos per relacionar-se amb altres animals de la seva espècie i amb els humans. Un gos ben socialitzat, pot ser millor acceptat per altres gossos.
Els gossos es socialitzen utilitzant el seu llenguatge caní. La seva principal via de comunicació que ells utilitzen, és la comunicació visual. Els gossos fan postures i moviments per transmetre als altres gossos el seu estat i les seves emocions.
 Gràcies a la Laura i a en Joan, hem après diverses senyals (senyals de calma, senyals d’estrès i senyals d’amenaça)
Seure, estirar-se, olorar el terra, estirar-se panxa amunt...són senyals de calma. D’altre banda, les senyals d’estrès, es produeixen quan el gos està en una situació incomoda, algunes d’aquestes són, rascar-se, llepar-se el morro... Per finalitzar, les senyals d’amenaça, són les prèvies a l’agressió, aquestes són les de ensenyar les dents, grunyir, rigidesa corporal amb cua aixecada...



Totes aquestes senyals que vam aprendre, les vam poder observar a la sessió següent, quan vam anar a passejar per el barri amb la Quina i la Tuna. Vam poder veure com es relacionaven amb altres gossos i quines senyals utilitzaven.