Pàgines

dilluns, 22 de maig del 2017

SESSIÓ 26 – CONEIXEM EL CICLE DE LA VIDA DELS GOSSOS!!


Avui teníem una activitat preparada, però la Laura ha arribat, i ens ha explicat una notícia... La Tuna acaba de tenir el seu primer cel! Però, què vol dir això? Quants mesos ha de tenir perquè passi? A quin tipus d’animals els hi passa? En quina etapa de la seva vida?
Ens han sorgit tants dubtes que hem decidit dedicar la sessió d’avui a preguntar coses relacionades amb el cicle de la vida dels gossos.
Així, hem après que, només néixer són cadells, i s’alimenten de la llet de la seva mare fins als tres mesos. Quina casualitat! Nosaltres, de nadons, també ens alimentem uns mesos de la llet de la mare. Després passem a ser nens, però, i els gossos? Directament, de cadells passen a la pubertat! Quan els hi ve el primer cel, normalment abans del any, ja són joves. Nosaltres, quan arribem a la pubertat, també experimentem molts canvis en el cos. A més, tenim més ganes de festa, de fer coses, de sortir... Igual que la Tuna! Però després d’un temps, tant els gossos com els humans passem a ser adults. En aquesta etapa comencen les responsabilitats, estem més centrats, més relaxats... Com la Charlotte! I per últim, en molts molts anys, arribarem a la vellesa. Estarem grans, però ja no haurem de treballar, perquè ens jubilarem, i podrem descansar moltíssim!
Amb tota aquesta explicació, hem vist que cada etapa té les seves característiques, que hi ha molts moments importants en cadascuna, i que els humans i els gossos ens assemblem en un munt de coses!