Pàgines

dimarts, 8 de juliol del 2014

TALLER DE PIZZA

Feia dies que molts dels nois demanaven fer una pizza casera, així que avui hem fet un taller de com preparar una massa de pizza feta a casa. Volem compartir amb vosaltres la recepta, ja que ens va sortir molt, però que molt bona!!
Recepta:
1 kg de farina de blat de força
1/2 litre d'aigua temperada
25 grams de sal o al gust
50 ml d'oli d'oliva verge extra
25 g de llevat fresc de forner 
En un bol gran introduïm part de la farina de blat. Deixem unes cullerades de farina separades per anar afegint si cal a la massa.
Amb una cullera fem un clot en el centre del bol i tirem el llevat dissolt en l'aigua.
Batem amb una cullera de fusta des del centre cap a fora i anem a poc a poc barrejant amb la farina.
Afegim l'oli d'oliva verge extra i la sal (és important que la sal i el llevat no entrin en contacte directe per no tenir problemes en el procés de fermentació). Seguim movent fins que quedi una massa ferma i ja podem començar a pastar sobre una superfície, que cobrirem de farina i on podem començar a treballar la massa amb les mans.







És molt important que  la massa quedi elàstica. Continuem pastant durant uns deu minuts. La massa s'anirà quedant elàstica i homogènia fins que no es pegui a les mans.




Anem tornant la massa en una bola. Agafem l'anterior bol i ho enfarinem. Introduïm la bola de massa en ell. Tapem el bol amb un drap de cotó o amb paper film,  durant uns 45 minuts. Passat aquest temps l’estirem i ara ja està llesta per omplir al gust!!





BON PROFIT!